Mullins Family

The Mullins family wanted to create a warm and inviting environment that provided an open flow between the kitchen, healing family room, search mudroom and open loft. The existing 1980’s space was cramped, malady narrow and not very functional.

Location

McLean, Virginia

Project Duration

64 Days

Price

$80K – $120k

Concept

Our first challenge was to widen the existing space to accommodate custom cabinetry and various design elements, which the family fell in love with. However widening the space required relocating a lengthy span of a main load bearing wall. Instead of the traditional, costly method of relocating the span, we devised a custom support system utilizing a structural load bearing column which is hidden in a custom pocket created in a void space in the new cabinetry. The concept accomplished saving our clients thousands of dollars, had no impact on aesthetic appeal because the support system was flush with the existing ceiling with no loss of space.

Materials

Quailty Cabinets • Grohe Faucet & Franke Sink • Verde Butterfly Counter tops

WordPress Image Lightbox Plugin